Billboard Plc
The Bulgarian large format digital & offset printing company

Услуги

Комплексни решения за производство на външна и интериорна реклама

Дизайн
Billboard PLC Services - Design

Компанията е идеалният партньор за всякакви дизайнерски и графични проекти. Креативният художествен екип на Билборд АД има богат опит в печатната индустрия и постоянно усъвършенства знанията и уменията си.
Клиентите, които използват услугите за дизайн получават допълнителна сигурност за крайния резултат, тъй като графичните специалисти на компанията знаят как да подготвят по най-добър начин визиите, за да се oсигури максимално качество при изработването на стандартни или нестандарни и креативни проекти. Компанията разполага с богата база данни с изображения и щанци и предлага множество фотографски или векторни материали за проектите на клиентите си.

 

Предпечат
Billboard PLC Services - Pre-Press

Предпечатните услуги са независима част от всеки печатен процес. Файлът с изображението трябва да се трансформира в машинно-четящ формат. Стандартните предпечатни услуги включват сканиране, което гарантира максимално качество на изображението, компютърна обработка за корекции по цветовете, специални ефекти, редакция и генериране на цветови профили и/или контрол на количеството мастило при печат. Процесът на експонация трансформира изображението върху филм или директно на алуминиевите плаки за печат на машините.

Съвременните технологии позволяват директното нанасяне на изображението чрез лазер върху алуминиевите плаки. Този процес се нарича CTP, като чрез него се получават много по точни резултати, тъй като има по-малка вероятност за загуба на информация за разлика от екпозицията от филм. При класическото експониране от филм може да се получат замърсяване на оригиналите, неточности с монтажа и други фактори, които да повлияят на качеството на печат.

Като цяло, преди да се отпечата финалния тираж, се изготвя проба за клиента за одобрение и после се пристъпва към печат. Дигиталните проби представляват иновативен инструмент в процеса на предпечат, като те се изработват по-бързо, имат много по-ниска цена от традиционните и предават с максимална прецизност детайлите и цветовете.

За да се гарантира правилното отпечатване на проектите, предпечатните специалисти на компанията проверяват всички файлове за несъответствие в размери, резолюция на изображението и др., като при желание от страна на клиента се изготвя сертифицирано дигитално копие, което служи и за цветна проба. Клиентите получават списък с несъответствията или потвърждение, че файловете са годни за печат и не са нужни корекции. След този отчет, клиентите могат да направят корекциите сами, като предоставят нови файлове или да поверят това на предпечатните специалисти на компанията.

 

Офсетов печат
Billboard PLC Services - Offset Printing

Традиционния офсетов печат е особено подходящ за средни и големи тиражи, като характерно за него е високото качество на отпечатаното изображение, както и точността на цветопредаването на PMS тоновете. Компанията разполага с офсетови машини за отпечатане на всякакви видове материали с от 1 до 5 цвята във всички размери до 70/100 сантиметра. Големите тиражи в по-големи формати се обезпечават със специални довършителни операции. Според желанието на клиента, печатната продукция може да бъде лакирана с надпечатен или UV лак (акрил, мат, гланц или кадифе), а друг, по-луксозен вариант е възможността за селективен лак.

 

Дигитален печат
Billboard PLC Services - Digital Printing

Дигиталният печат е най-подходящ за по-малки тиражи и кратки срокове. Системата CTP, която се използва, позволява по-кратко време за производство и близко до офсетовото качество на печат. Благодарение на дигиталните преси, фирмата вече предлага и печат с променливи данни, чиито елементи като текст, графики и изображения могат да се сменят от едно място на друго, без да се спира или забавя процеса на печат.

 

Довършителни и книковезки услуги
Billboard PLC Services - Finishing & Binding

Пълна гама от висококачествени довършителни и книговезки операции се извършва от нашия отдел, оборудван със специални машини и висококвалифициран персонал. Довършителни операции: ламинат мат, гланц, кадифе, металик – лак (машинен, UV, акрил, мат или гланц)

 

Доставка в цяла Европа
Billboard PLC Services - Europe-Wide Delivery

Според желанията на клиента, готовата продукция може да бъде доставена навсякъде в Европа в най-кратък срок. Благодарение на транспортните си партньори (TNT, M&M, Act Logistic, Speedy), компанията е в състояние да оптимизира транспортните разходи и да достави завършените и комплектовани материали в цяла Европа на един или множество адреси по разпределение.

 

Монтаж и инсталация
Billboard PLC Services - Installation and application

Компанията следва стратегията си да предлага цялостни решения на клиентите си и да осигури най-добрите резултати за проектите им. Монтажът и инсталирането са част от услугите, които Билборд АД развива през годините, с цел да се отговори на изискванията на клиентите. Отделът за монтаж разполага с повече от 20 сертифицирани специалисти, ситуирани в офисите на компанията в София, Пловдив, Варна и Бургас. Имайки офиси в най-големите областни градове, Билборд АД дава голямо предимство на клиентите си да реализират своите национални кампании, като се оптимизират транспортните и други логистични разходи, а крайния срок за изпълнение на проекта се намалява е едновременното монтиране в различните региони.