Out-of-home media
Subway, road network, city zone
 

Метро

Рекламни кутии, метро пана, метробордове

Софийското метро има 35 модерни и приветливи станции, повече от 60 високоскоростни влакове, над 11 милиона пасажери на месец и достатъчно възможности за реклама. Освен един от най-бързите и удобни начини за транспорт в София, метрото е уникален канал за реклама с много силно въздействие, благодарение на няколко фактора:

Рекламни кутии в метрото/Реклама тип City light

'City Light' led light boxes of vertical and horizontal type in the following metro areas:

Метро пана

Хоризонтални и вертикални пана, разположени във вагоните. Рекламата е непрекъснато пред погледа на пътниците, а липсата на външна визуална среда привлича изцяло вниманието им по време на пътуване. Подходящи са и за подробно текстово описание – характеристики на продукт, промоции, лизингови схеми и др. Панелите са разположение във влака по начин, който осигурява видимост както за седналите, така и за правостоящите пасажери.

Метробордове

Разположени върху стените на пероните, зад релсите, метробордовете имат същото въздействие като билбордите в градсите райни, но имат и две много важни предимства: визуалният контакт на пасажерите с рекламата е по-близък и по-продължителен. Докато пътниците чакат влака (приблизително 7-15 минути), наблюдават фронтално рекламата върху тях.