Offset Printing
Offset print production & finishing operations
 

Опаковки

Cardboard Boxes, Corrugated Boxes, Labels, CD covers

Опаковките се използват за предпазване и представяне на продуктите в процеса на разпределиение, съхранение и продажба. През последния век опаковането играе значителна роля в маркетинга и позиционирането на продукта в търговската мрежа. Разнообразието на продуктовата линия и оптимизирането на продуктите за продажба е задача, в която всички производители инвестират много време и средства.

През последните години, освен модернизацията на основната печатна база в гр.София, Дедракс АД има инвестирани над 10 милиона евро в развитието на новата производствена база в гр.Варна, където специално е разработена линия за изработката на картонени опаковки. Целта е да се създаде високо-технологично производство за иновативни и качествени опаковки, което да обслужва специфичните нужди на хранителната и фармацевтичната индустрии, козметиката, електрониката и др.

Производственият парк е оборудван с най-новите машини BOBST, чиято швейцарска точност ги превръща в желаното решение за изработка на опаковки за автоматично пакетиране при голям обем. Много е важно картонените опаковки да се произвеждат с абсолютна точност, тъй като, ако има дори и минимално отклонение, пълнещият робот отчита грешка и преустановява работа. Производствената линия за хартиени опаковки на Дедракс АД в гр.Варна, част от групата на Билборд АД, обслужва местния и чуждестранен пазар, с капацитет над 200 000 опаковки на час. Всички процеси - печат, рязане, лепене, са автоматизирани и нивото на качество и контрол е според изискванията на международните стандарти за качество ISO 9001:2008, FSC и SMETA.

 

Оборудване за офсетов печат на опаковки
Equipment
MAN Roland R705 DirectDrive
Петцветна печатна машина с дигитално регулиране и управление на всички системи, възможност за съхраняване и повтаряемост на поръчките. виж повече

Комбинацията от DirectDrive и APL® позволява напълно автоматизирана смяна на формите само за една минута – едновременно във всички печатни секции. Трансферторен цилиндър с двоен размер за безконтактен транспорт на листовете между печатните секции, диагонален регистър "пасер" с управление от PressPilot пулт. Напълно автоматична смяна на печатните форми. Компютърно управляван 16-валцов мастилен апарат. "Делта ефект" за отстраняване на чужди тела (шмуцове), по време на тираж. Темпериране на мастилените секции. Система за автоматично зареждане с мастило. Инфрачервена сушилня. Максимална дебелина на хартията 1 мм (около 800 гр.). Дигитално експониране на печатните форми с компютърно регулиране на зоните на намастиляване.
- Макс. формат на хартията: 740 x 1040 мм
- Макс. печатаем формат: 715 x 1020 мм
- Дебелина на хартията: от 0.04 мм до 1 мм

Equipment
2 x MAN Roland R705 HiPrint
Петцветна печатна машина с дигитално регулиране и управление на всички системи, възможност за съхраняване и повтаряемост на поръчките. виж повече

Трансферен цилиндър с двоен размер за безконтактен транспорт на листовете между печатните секции, диагонален регистър "пасер" с управление от PressPilot пулт. Напълно автоматична смяна на печатните форми. Компютърно управляван 16-валцов мастилен апарат. "Делта ефект" за отстраняване на чужди тела (шмуцове), по време на тираж. Темпериране на мастилните секции. Система за автоматично зареждане с мастило. Инфрачервена сушилня. Максимална дебелина на хартията 1 мм (около 800 г). Дигитално експониране на печатните форми с компютърно регулиране на зоните на намастиляване.
- Mакс. формат на хартията: 740 x 1040 mm
- Mакс. печатаем формат: 715 x 1020 mm
- Дебелина на хартията: 0.04 – 1 mm

Equipment
MAN Roland R705

Нова петцветна печатна машина с дигитално регулиране и управление на всички системи, възможност за съхраняване и повторяемост на поръчките.
- Mакс. формат на хартията: 740 x 1040 mm
- Mакс. печатаем формат: 715 x 1020 mm
- Дебелина на хартията: 0.04 - 1 mm

 

Offset finishing equipment for packages
Equipment
BOBST Novacut 106
Our newest automatic die cutter for paper and carton converting is installed and already in production in our Varna branch Новата щанцова машина с дигитално управление на Bobst – Novacut 106 заработи успешно в Дедрaкс АД. виж повече

Машината щанцова опаковки от картон и велпапе с над 8000 цикъла/час
- Уникална система за автоматично изравняване на печатния лист и щанцовия инстумент
- Двустъпково водене на печатния лист за използване на минимум задръжки. Електронен регистър с точност до 0,01мм
- Елекронно управление на налягането
- Автоматично окъсване и отвеждане на отпадъка
- Нонстоп система за подмяна на палетата

Equipment
BOBST Expertfold 110A-2
Новата скоростна линия "Expertfold 110A", на швейцарския гигант "Bobst SA", заработи в Дедракс, част от Билборд. виж повече

Машината от най-ново поколениe изпълнява сгъване и лепене на над 6000 вида опаковки при скорости от 200 000 бр./час
- Компютърно въвеждане на поръчките с възможност за съхранение и повтаряемост
- Автоматично калкулиране на работната позиция според зададената опаковка
- 6 канален апликатор за лепило HHS с елкронно управление и следене на точката
- Автоматични системи за подравняване и изправяне на опаковките в движение и на сгънатия продукт
- Интегрирано дистанционно следене на всички параметри по време на работа
- Система за формоваме и лепене на пликове и папки
- Удължено извеждане с прецизен контрол на налагането за перфектно залепване на всякакви материали